Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/gerrit25/domains/natuurlijkediergezondheid.nl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/newstatpress/newstatpress.php on line 1926

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/gerrit25/domains/natuurlijkediergezondheid.nl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/newstatpress/newstatpress.php on line 1926

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/gerrit25/domains/natuurlijkediergezondheid.nl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/newstatpress/newstatpress.php on line 1935

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/gerrit25/domains/natuurlijkediergezondheid.nl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/newstatpress/newstatpress.php on line 1935

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/gerrit25/domains/natuurlijkediergezondheid.nl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/newstatpress/newstatpress.php on line 1937

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/gerrit25/domains/natuurlijkediergezondheid.nl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/newstatpress/newstatpress.php on line 1937
Tea Tree olie | Natuurlijke Diergezondheid .nl

Tea Tree olie

| Geen reacties

Eén van de bekendste en meest gebruikte essentiële olie is Tea Tree. De Tea Tree is een struikachtige boom uit Australië. De essentiële olie die uit deze boom gewonnen wordt, is met name bekend om zijn ontsmettende werking. Tea Tree olie komt bij vele klachten van pas en kan niet gemist worden als EHBO middel bij dieren (uitgezonderd katten).

Werkingen
Tea Tree olie werkt ontsmettend, bacteriedodend, antiviraal en schimmelwerend. Verder neutraliseert Tea Tree het gif van insecten. Tea Tree is een natuurlijke bestrijder van vlooien, teken en andere huidparasieten.

Toepasbaarheid
Een aantal mogelijkheden om Tea Tree olie in te zetten zijn:

Puur op de huid aanbrengen om wonden te ontsmetten. Ook kunnen ruimten en spullen goed onstmet worden met Tea Tree olie.

Inwendig om (opkomende) infectieziekten te bestrijden.

Huidschimmel kan behandeld worden door de Tea Tree over het hele lichaam van het dier te vernevelen.

Wijze van toepassing
Puur op de huid bij wonden en huidschimmel.
Honden: bij oormijt 3 dagen lang, 5x daags 1 druppel op het onderste puntje aan de binnenkant van de oorschelp deppen.
Tegen vlooien en teken bij honden in het begin van het parasietenseizoen 1x per week 1 druppel Tea Tree op de oorpunt deppen en 1 druppel in de kraag deppen. Dit verhogen tot maximaal 2x per dag 1 druppel. En ook 1 druppel aanbrengen bij de staartwortel en de liezen.
Inwendig kan Tea Tree olie over het voer gedaan worden. Paarden 2x daags 4 druppels en honden 2x daags 2 druppels. Niet langer dan 14 dagen geven.
Voor verneveling kan Tea Tree olie in een plantenspuit met water worden gedaan. 5 druppels Tea Tree op 1/2 liter water. Goed schudden voor gebruik.

Tea Tree olie mag NIET bij katten ingezet worden! Bij katten kunnen essentiële oliën giftig werken!

Geef een reactie